top of page

Apple iPhone 7 Plus İle Google Pixel XL Karşı Karşıya!

Dünyanın önde gelen teknoloji devleri artık sadece yazılım değil akıllı telefon pazarında da karşı karşıya. Apple’ın akıllı telefonları iPhone kısa bir süre önce en güçlü üyesi iPhone 7 Plus’a kavuştu. Google ise Nexus serisinden vazgeçerek tamamen kendi adını taşıyan Google Pixel serisi ile piyasaya hızlı bir giriş yaptı.

Akıllı telefon savaşları her ne kadar ilk etapta yazılım önceliği ile ön plana çıksa da ilerleyen süreçte cihazlar da gerek donanım gerekse sahip oldukları ekstra özellikleri ile ön plana çıkmaya başladı. iPhone’u tanıtarak bir devri başlatan Apple, Google’ın Android yazılımına karşı yıllardır tek başına savaştı. Bu süreçte yazılımları ile ön plana çıkan Google sonunda kendi akıllı telefonunu piyasaya çıkartarak Apple’ın en güçlü rakiplerinden biri olmaya aday hale geldi. Şimdi bu iki cihazı yani iPhone 7 Plus ile Google Pixel XL’ı tüm yönleri ile karşı karşıya getiriyoruz.

Tasarım

iPhone 7 Plus : 158.2 mm x 77.9 mm x 7.3 mm boyutlar, 188 Gram ağırlık, Altın-Gümüş-Siyah-Parlak Siyah-Pembe renk seçenekleri

Google Pixel XL : 154.72 mm x 75.74 mm x 8.58 mm boyutlar, 168 Gram ağırlık, Beyaz-Mavi-Siyah

Apple ve Google’ın amiral gemileri boyutları itibari ile birbirlerine oldukça yakın. iPhone 7 Plus inceliği ile öne çıkarken Pixel XL rakibine göre hafifliği ile dikkat çekiyor.

Ekran

iPhone 7 Plus : 5.5 inç (1920 x 1080 pixel çözünürlük) ekran, 401 PPI pixel yoğunluğu, IPS LCD Ekran

Google Pixel XL : 5.5 inç ( 1440×2560 (QHD) pixel çözünürlük ) ekran, 534 PPI pixel yoğunluğu, AMOLED Ekran

iPhone 7 Plus bugüne kadar ki en iyi ekrana sahip olan cihaz olarak lanse edilirken, Pixel XL QuadHD ekranı ve pixel yoğunluğu ile rakibinin önüne geçiyor.

Yonga Seti Ve Bellek

iPhone 7 Plus : Apple A10 Fusion işlemci, M10 Hareket İşlemcisi, 3GB LPDDR4 RAM

Google Pixel XL : Qualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro işlemci, Adreno 530 grafik işlemcisi, 4GB LPDDR4 RAM

Apple’ın yeni işlemcisi performans testlerinde rekorları alt üst etti. Karşısında ise Qualcomm’un ürettiği en güçlü işlemci olan Snapdragon 821 yer alıyor. Yani cihazların performansları tam bir şampiyonlar ligi finali havasında.

Depolama

iPhone 7 Plus : 32 GB / 128 GB / 256 GB dahili hafıza

Google Pixel XL : 32 GB / 128 GB dahili hafıza

Google Pixel XL ve iPhone 7 Plus hafıza kartı desteğine sahip değil. Akıllı telefonlarında maksimum dahili hafıza isteyenler için Apple 256 GB depolama seçeneğini kullanıcılara sunuyor.

Kamera

iPhone 7 Plus : 12 MP / F1.8 diyafram açıklığına sahip 2x optik yakınlaştırma yapabilen çift arka kamera, 7 MP / F2.2 diyafram açıklığına sahip ön kamera

Google Pixel XL : 12.3 MP / F2.0 diyafram açıklığına sahip arka kamera, 8 MP / F2.4 diyafram açıklığına sahip ön kamera

Her iki cihazda da benzer özelliklere sahip arka kamera ve ön kamera yer alıyor. iPhone 7 Plus telephoto lensi ile optik yakınlaştırma yapabilen ilk akıllı telefon olurken Google Pixel’in yazılım desteği ile de mükemmel sonuçlar ortaya koyan kamerası ile karşı karşıya geliyor.

Batarya

iPhone 7 Plus : 2900 mAh batarya

Google Pixel XL : 3450 mAh hızlı şarj desteğine sahip (15 dk şarj ile 7 saat kullanım ) batarya

Cihazların donanım özellikleri göz önüne alındığında bataryaları benzer kullanım süreleri ortaya koyuyor. Pixel XL, 15dk şarj ile 7 saat kullanım ömrü sunarak oldukça çekici görünüyor.

Diğer Detaylar

iPhone 7 Plus : 3D Touch destekli Taptic Engine teknolojisine sahip parmak izi sensörü içeren yeni ana menü tuşu, 3.5 mm kulaklık girişi yerine lighting girişi ile kullanılabilen kulaklık, 2x optik yakınlaştırma yapabilen ikinci arka kamera Telephoto lensi, iOS 10 işletim sistemi

Google Pixel XL : Google Asistan Launcher, canlı teknik destek, mükemmel kamera performansı, Android 7.1 Nougat özel sürümü ve oldukça iddialı hızlı şarj desteği.

bottom of page