top of page

Apple Watch'lar Satıştan Kaldırıldı!

Apple, patent sorunları nedeniyle ABD web sitesinde Apple Watch Serisi 9 ve Apple Watch Ultra 2 akıllı saatlerin satışını durdurdu!

Apple Watch'lar Satıştan Kaldırıldı!
Apple Watch'lar Satıştan Kaldırıldı!

Apple'ın Apple Watch Serisi 9 ve Apple Watch Ultra 2 için olan web sayfası Perşembe günü incelendiğinde "şu anda mevcut değil" yazıyordu. Sayfa şu anda 2022'de piyasaya sürülen, daha düşük maliyetli bir model olan Apple Watch SE için bir tanıtım görseli içeriyor ve bu model patent anlaşmazlığından etkilenmiyor.


Apple Hisseleri Düşüşte
Apple Hisseleri Düşüşte

Apple, bu haftanın başlarında, en son Watch modellerini Perşembe günü web sitesinde ve Pazar gününden sonra Apple mağazalarında satmayı durduracağını açıkladı. Apple Watch SE, Apple ve perakendeciler tarafından hala satılmakta olup, perakendeciler stokları bitene kadar en son modelleri satmaya devam edebilecek.


24 Aralık 2023'ten itibaren, Apple, ABD'de kan oksijenini ölçme yeteneğine sahip Apple Watch ünitelerini satmayı durdurdu. Tüm detaylar Apple'ın ürün sayfalarındaki ince yazıda belirtiliyor.


Satış durdurma, Ekim ayında Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun cihazın kan oksijen sensörünün hastanelere satış yapan tıbbi teknoloji şirketi Masimo'nun fikri mülkiyetini ihlal ettiği yönünde bulgu yapmasına yanıt olarak gerçekleşiyor. Bu durum da Apple'ın, Çin'de üretilen cihazların ithalatını engelliyor.


Patent Sorunu Apple'ın Canını Sıktı
Patent Sorunu Apple'ın Canını Sıktı

Apple hisseleri, Perşembe günü hafif bir düşüş yaşadı

Bu duraklama, Apple'ın yılın en yoğun satış döneminde en önemli ürünlerinin en son modellerini en büyük pazarında satmıyor olması anlamına geliyor. Bu durum, garanti dışı kalan eski donanımların değiştirilmesini engelleyerek mevcut saatler için tamiratların yapılmasını zorlaştırabilir.





bottom of page