top of page

WhatsApp: Sohbetleri telefonlar arasında taşımak artık daha hızlı

Telefonlar aynı işletim sistemi olduğu sürece mesajları doğrudan aktarabilirsiniz


Neredeyse her hafta WhatsApp, mesajlaşma hizmetini kullanıcıları için daha iyi hale getiren yeni bir özelliği kullanıma sunuyor.

En son ekleme, WhatsApp sohbet geçmişinizi aynı işletim sistemindeki cihazlar arasında aktarmanın bir yoludur. Bu, uygulamadan çıkmadan her şeyi (mesajlar, fotoğraflar, videolar, ekler ve diğer medya) ikinci bir telefona hızlı bir şekilde koyabileceğiniz anlamına gelir.

Bunu geçmişte üçüncü taraf uygulamaları kullanarak yapmak mümkündü, ancak WhatsApp yeni, resmi yolun potansiyel olarak sorgulanabilir gizlilik uygulamalarından kaçındığını ve bulut hizmetlerini kullanmaktan daha özel olduğunu söylüyor.

Bunun nedeni, bir QR kodunu taradığınızda verilerin bir telefondan diğerine doğrudan gönderilmesi ve – her zaman olduğu gibi – aktarım sırasında her şeyin tamamen şifrelenmiş olmasıdır.

Ayrıca, sohbet geçmişinizi ilk cihazda yedekleyip diğerinde geri yüklemekten daha hızlı bir seçenektir.

Sınırlama, özelliğin yalnızca aynı türden cihazlarda çalışmasıdır; bu, platformlar arası değil, iPhone’dan iPhone’a ve Android’den Android’e anlamına gelir. Belki bu gelecekte gelecek, ancak şimdilik aynı işletim sistemine sahip cihazlara sahip olmanız gerekiyor.

Sohbetlerinizi aktarmak için her iki cihazın da elinizin altında olması gerekir. Wi-Fi’ye bağlı olmaları ve konumu etkinleştirilmiş olmaları gerekir.

Eski telefonda Ayarlar > Sohbetler > Sohbet aktarımı bölümüne gidin ve – yeni telefonda – işlemi tamamlamak için ekranda gösterilen QR kodunu tarayın.

Halihazırda yeni bir telefon kurduysanız, yeni özellik kullanışlıdır çünkü daha önce WhatsApp sohbetlerinizi taşımak istiyorsanız, bunu ilk işlemin bir parçası olarak yapmanız gerekiyordu.

Tabii ki, WhatsApp’ı her iki telefonda da kullanmak istiyorsanız ve eski telefonunuzu satmıyor veya takas etmiyorsanız, WhatsApp’ın artık bağlantılı cihazlar olarak birden fazla telefona sahip olmanıza izin vermesi sayesinde yeni telefonunuzu eski telefonunuza bağlayabilirsiniz.

bottom of page