top of page

WhatsApp Sözleşmesinin Detayları Açıklandı, Android 12 Görüntüleri Ortaya Çıktı: İşte Haftanın En Ön


Sürekli değişip gelişen teknoloji dünyasında her hafta yeni gelişmelere şahit oluyor, bu haberleri detaylı bir şekilde sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Geride bıraktığımız haftada da teknoloji dünyasında oldukça önemli gelişmeler yaşandı.

Biz de bu içeriğimizde hem teknoloji dünyasında geçtiğimiz haftanın öne çıkan gelişmelerini hem de haftanın dikkat çekici içeriklerini sizler için bir araya getirdik. Gelin, tüm bu haberlere daha yakından göz atalım.

Geçtiğimiz haftanın öne çıkan gelişmeleri

WhatsApp, 15 Mayıs’tan Sonra Sözleşmeyi Kabul Etmeyenlere Ne Olacağını Açıkladı


<img alt="whatsapp sözleşmesi" src="https://www.scroll.com.tr/wp-content/uploads/2021/05/whatsapp-sozlesmesinin-detaylari-aciklandi-android-12-goruntuleri-ortaya-cikti-iste-haftanin-en-onemli-gelismeleri-60a1695919e9b.jpeg" />

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformu WhatsApp, sene başında yeni tartışmalı sözleşmesini yayınlamış ve kabul etmek için 8 Şubat’ı son tarih olarak belirlemişti. Tepkilerden sonra son kabul tarihi 15 Mayıs’a ertelenmişti, o günse geldi çattı. WhatsApp, yeni gizlilik ilkelerini kabul etmeyenlerin hangi özelliklerden mahrum kalacağını yakın zamanda açıkladı. 

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

GTA 6’nın Bir Bölümünün Vice City’yi Kapsayacağını Gösteren Harita Görüntüsü Sızdırıldı


<img alt="gta 6 haritası" src="https://www.scroll.com.tr/wp-content/uploads/2021/05/whatsapp-sozlesmesinin-detaylari-aciklandi-android-12-goruntuleri-ortaya-cikti-iste-haftanin-en-onemli-gelismeleri-60a1695b52091.jpeg" />

Senelerdir oyuncuların haberleri peşinde koştuğu, hakkında henüz resmî bir açıklama duyamadığımız GTA 6’ya dair yeni bir sızıntı gündeme geldi. İsimsiz bir kaynak, GTA 6 haritasının görselini internette yaydı. Vice City haritasının da haritaya dahil olduğu açıkça görülse de iddianın bir kesinliği bulunmuyor.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı, Kademeli Normalleşme Tedbirlerini Açıkladı


<img alt="normalleşme süreci" src="https://www.scroll.com.tr/wp-content/uploads/2021/05/whatsapp-sozlesmesinin-detaylari-aciklandi-android-12-goruntuleri-ortaya-cikti-iste-haftanin-en-onemli-gelismeleri-60a1695c72c2f.jpeg" />

Sıçrayan COVID-19 vakalarını düşürmek için başlatılan ‘tam kapanma’ sürecinin sonuna gelindi. İçişleri Bakanlığı da 17 Mayıs’ta başlayacak olan normalleşme sürecinin nasıl işleyeceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başlıca hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasağı saatlerini kapsayan sürecin 1 Haziran’da biteceği bildirildi.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Intel’in Yapay Zekası, GTA 5’i Ağzınızın Suyunu Akıtacak Kadar Gerçekçi Hale Getirdi [Video]


Intel, üzerinde çalıştığı ‘Enhancing Photorealism Enhancement’ adlı yapay zekasını GTA 5’in üzerinde denedi. GTA 5’ten alınan görüntüleri neredeyse gerçeğe çeviren yapay zeka, GTA 6 çıkmadan GTA 8’in neye benzeyebileceğini gözler önüne serdi.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Android 12 ile Gelecek Yenilikleri Gösteren Bir Video Ortaya Çıktı


<img alt="android 12" src="https://www.scroll.com.tr/wp-content/uploads/2021/05/whatsapp-sozlesmesinin-detaylari-aciklandi-android-12-goruntuleri-ortaya-cikti-iste-haftanin-en-onemli-gelismeleri-60a1695dbb230.jpeg" />

Google, şubat ayında Android 12 sürümünü duyurmuştu. Önümüzdeki hafta düzenlenecek Google I/O etkinliğinde hakkında haber almayı beklediğimiz Android 12’nin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Sürümün tasarım anlamında neler sunacağının ipuçlarını veren görüntüler, 18-20 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek etkinlikte pekiştirilecek.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Nokia, Özellikleriyle Akıllı Telefonları Andıran Yeni Tuşlu Telefonu 2720 V Flip’i Duyurdu


<img alt="nokia 2720 v flip" src="https://www.scroll.com.tr/wp-content/uploads/2021/05/whatsapp-sozlesmesinin-detaylari-aciklandi-android-12-goruntuleri-ortaya-cikti-iste-haftanin-en-onemli-gelismeleri-60a1695ee9735.jpeg" />

Bir dönemin efsanevi cep telefonu üreticisi Nokia, özellikleriyle eski akıllı telefonları andıran tuşlu telefonunu duyurdu. “Alo desin yeter” diyenleri fazlasıyla memnun edebilecek Nokia 2720 V Flip, Play Store benzeri mağazası ve kapağındaki “Her Zaman Açık” ekranıyla 80 dolara satılacak.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

bottom of page