top of page

Netflix Kameraları Onaylandı : Sinema Kameraları için Ne Anlama Geliyor ve Neden Önemli?

Netflix, akış hizmetidir. Birçok kişi buna meydan okudu ve birçoğu iyi durumda. Yine de, hiç kimse Netflix’in boyutuyla karşılaştırılamaz veya orijinal içerik çıkışı açısından yaklaşamaz. Bu nedenle, çekeceğiniz yeni film veya televizyon dizisi için yayın devi ile güçlü bir anlaşma yapmak istiyorsanız, aldıkları kamera teknolojisi kararları önemlidir.

“Netflix onaylı”, kameraların bir Netflix Orijinalinin beklenen kalitesini sağlamak için gereken minimum özelliklere sahip olduğu anlamına gelir. Bir kamera satın alırken tek rehberiniz olmamakla birlikte, Netflix’in onayını belirli bir modelde bir özellik olarak görmek, özellikle birçok sinema kamerası ciddi bir yatırım olduğu için dikkate alınması gereken bir şey olabilir.

Hangi Özellikler = Netflix Onaylandı? Neyse ki Netflix, bir kameranın onayını alması için zorunlu kıldığı temel özellikleri yayınlıyor. Ancak Netflix, bir kameranın minimum gereksinimleri karşılamasının onaylanacağı anlamına gelmediğini de belirtiyor. Netflix, dinamik aralık, form faktörü, iş akışı ve daha fazlası gibi yönleri inceleyerek her kameraya daha bütünsel bir bakış sunar.

Her durumda, onay için minimum gereksinimler şunlardır.

En az 3840 fotositeye sahip gerçek UHD 4K sensör

Ham veya kare içi sıkıştırılmış kodek gibi yüksek kaliteli yakalama formatı

16 bit doğrusal veya 10 bit günlük işleme

Yakalama aktarım işlevi (ör. S-Log3, Canon Log 2)

Renk bilimini yakalayın (örneğin, S-Gamut3.cine, RED Wide Gamut RGB)

Orijinal dosyalara hiçbir görünüm veya düzeltme eklenmedi

Dosyalar tüm meta verileri (yani teyp adı, zaman kodu, kare hızı, ISO vb.)

Netflix ayrıca kameraları kullanmak için bazı isteğe bağlı, operasyonel taleplerde bulunur. Bunlar şunları içerir:

Kamera sensörünün günlük siyah dengesi

Yayılmış kliplerden kaçınmak (yani, birden fazla karta yayılan tek çekimler) –

Anamorfik görüntüleme için ekstra çözünürlük

2:1’den küçük veya eşit en boy oranlarının kullanılması

Yine, bunlar sadece temel özellikler ve onları karşılıyormuş gibi görünen, ancak kesme yapmayan bir düzine kamerayı kolayca bulabilirim. Netflix ayrıca, harici bir kayıt cihazı aracılığıyla raw gibi isteğe bağlı üçüncü taraf aksesuarlarla kilidi açılan özellikleri de dikkate almıyor gibi görünüyor. Bir sonraki sinema kameranız için alışveriş yapıyorsanız, bu sağlam bir gereksinim listesidir. Netflix’in koşullarına bağlı kalmak, kameranızın çağdaş yapımlara uygun olmasını sağlar.

Netflix Onaylı Olmak Neden Önemlidir? Daha belirgin nedenler arasında Netflix’in bir kameranın kalitesi için üçüncü taraf doğrulama işlevi görmesidir. Netflix iyi bir kamera olduğunu söylüyorsa, iyi bir kamera olmalı. Bu, Netflix’in kendi orijinal içeriğini oluşturmak için yüksek kaliteli orijinal görüntüler talep etme konusundaki itibarı ile desteklenmektedir. Ve herhangi bir hikaye hakkında ne düşünürseniz düşünün, Netflix’in yarattığı filmler ve şovlar iyi görünüyor.

Denklemin ikinci kısmı, bu kameraların çoğunun sahipler veya operatörler için bir yatırım olduğudur. İstediğiniz son şey, bir işe girmeye yakın olmak ve ardından kullandığınız ve rahat olduğunuz ekipmanın potansiyel bir Netflix konseri için onu kesmeyeceğini anlamaktır. Bağımsız bir prodüksiyonla çalışıyorsanız, Netflix onayı işin geleceğe yönelik olmasına yardımcı olur, böylece bir satın alma umuyorsanız, en azından distribütörün beklentilerini karşılarsınız.

Son olarak, bir süper teknoloji yapımcısı veya görüntü yönetmeni değilseniz, aralarından seçim yapabileceğiniz temel bir katı kamera listesine sahip olmak sürecin bir bölümünü basitleştirir. Video kameraların, kodeklerin, sensörlerin ve en boy oranlarının tüm farklı özelliklerini araştırmak için zaman harcamak yerine Netflix’e gidebilir ve prodüksiyonunuz için anlamlı olanı seçebilirsiniz.

Yalnızca Netflix Onaylı Kameralar mı Almalısınız? Hayır. Netflix onaylı olmak, özellikle profesyonelseniz iyi bir başlangıçtır. Bununla birlikte, listedeki pek çok kişiden daha iyi olmasa da iyi olan görüntüler üretebilen tonlarca harika kamera var.

Netflix’in onay süreci, bir tür prodüksiyon olacağını varsayıyor ve bu nedenle, çok özel meta veri gereksinimleri gibi herkesin ihtiyaç duymadığı belirli yetenekleri talep ediyor. Çoğunlukla kendiniz için veya küçük YouTube projelerinde çalışıyorsanız, tüm bu ekstralara ihtiyacınız yoktur.

Netflix onayı konusunda endişelenmemek için başka bir basit neden, bir B kamera arıyorsanız. Bazen bunun bir çarpışma kamerası veya başka bir tür garip form faktörü olması gerekebilir. Netflix gereksinimlerini ve çekimin ihtiyaçlarını karşılayan bir şey bulmak zor olabilir. Örneğin GoPro’lar onaylanmadı, ancak birçok film hala onları bir veya iki kez kullanıyor. Netflix, bu durumlarda onaylanmamış kameraların sınırlı kullanımına bile izin verir.

Film çekmek istediğinize de karar verebilirsiniz. Sonra tüm bunlar pencereden dışarı çıkıyor.

bottom of page