top of page

LG, Apple’ın TV Sistemi Airplay 2 Desteğine Kavuştu

Apple cihazlarınızdan televizyonunuzu kontrol etmenizi sağlayan sistem AirPlay 2, artık LG ve Vizio televizyonlarda da destekleniyor.


Eğer AirPlay 2’yi destekleyen bir televizyonunuz varsa yeni yayın sistemini kullanmak için daha fazla beklemenize gerek kalmadı. Ocak ayında CES’te açıklanan Apple’ın yayın sistemi, LG ve Vizio’nun uyumlu televizyonlarında desteklenmeye başlıyor. Daha önce yalnızca Apple TV ile kullanılabilen sistem, iOS ve Mac kullanıcılarının cihazlarındaki içerikleri uyumlu bir TV’ye doğrudan aktarmalarına olanak tanıyor. Televizyonlar ayrıca HomeKit ile birlikte çalışıyorlar. Bu sayede kullanıcılar televizyonlarını Mac, iPhone veya iPad’lerinden kontrol edebiliyorlar.


<img src="https://www.webtekno.com/images/editor/default/0002/13/53c00a54b8b0d7ed172b161eea1e0bc4d41810b6.jpeg" alt="AirPlay 2 LG ve Vizio" />

Geçen hafta yeni yazılımın dağıtımını başlatan LG, en yeni 2019 OLED TV’sini, NanoCell TV’lerini (SM8100 serisi hariç) ve şirketin ThinQ AI özelliğine sahip olan UHD TV’lerini güncelleyecek. Yeni yazılımı alacak ilk televizyonlar OLED ve NanoCell TV’leri olacak. Şirketin diğer 4K UHD TV’leri ise yeni yazılımı 2019 yılının ilerleyen günlerinde alacak.

Bir yandan Vizio, yalnızca en yeni 2019 SmartCast TV’lerini değil; 2016 yılında çıkardığı SmartCast TV’leri de güncelleyecek. “SmartCast 3,0” adı verilen yeni yazılımın dağıtımına bugün başlanacak ve ilerleyen aylarda devam edilecek.

bottom of page