top of page

Cyberpunk 2077 FPS artırma nasıl yapılır?

Çıkışıyla birlikte neredeyse tüm donanımları cezalandıran Cyberpunk 2077 yankıları devam ediyor. Kısa bir süre önce Sony tarafından PS Store’dan kaldırılan ve para iadesi yapılmaya başlanan oyun, PC tarafında daha sorunsuz gözükse de performans sorunları ile can sıkıyor.

Güçlü donanımları bile zorlayıp düşük FPS sunan oyun için CodeZ1LLA adındaki geliştirici tarafından EZ Optimizer for Cyberpunk 2077 adlı bir araç yayınlandı.

Yayınlanan araç, son kullanıcı tarafından kullanılamayan bazı geliştirici ayarlarını değiştiriyor. Bu sayede de herkesin görebildiği ayarlardan daha farklı sonuçlar elde edilebiliyor.

Üstelik aracı kullanmak da oldukça basit. Yazının sonunda bulabileceğiniz linkten dosyayı Cyberpunk 2077’nin kurulu olduğu klasöre taşımanız yeterli. İndirilen dosyanın virüslü olabileceğini düşünecek kullanıcılar için de güzel bir haber var. Kaspersky, DrWeb ve Avast gibi büyük antivirüs yazılımları dosyada herhangi bir zararlı unsur bulamadı.

EZ Optimizer for Cyberpunk 2077 ayarları

Araçta kullanılabilecek 4 farklı ayar mevcut. Bu ayarların detayları ise şu şekilde:

– Max Boost: Mümkün olan en iyi görüntü doğruluğu ve performansta önemli artış sağlar. Bu seçenek GeForce GTX 1060 ve altı ekran kartları için tavsiye ediliyor. – Dengeli: Görüntü kalitesi ve performans arasında makul bir denge sağlar. Bu ayar GeForce GTX 1070 Ti ile GeForce RTX 20 Serisi için öneriliyor. – Varsayılan: Ayarları oyunun varsayılan yapılandırmasına geri döndürür. – Eşzamansız Hesaplamayı Devre Dışı Bırak: Bu seçenek, GeForce GTX serisi için performansı artırmaya yardımcı oluyor. Ancak yeni RTX modelleri için önerilmiyor.

Uygulama geliştiricisi, GeForce GTX 1070 Ti ile gerçekleştirdiği testlerde uygulamanın varsayılan ayarıyla 42-51 FPS arası performans aldığını belirtiyor. Dengeli modda 54-71 FPS, max boost modunda ise 51-80 FPS arasında sonuçlar aldığını belirterek programın işe yaradığını gösteriyor.

İlgili aracı buradan indirebilirsiniz.

bottom of page