top of page

Android’de Silinen Dosyaları Geri Getirmek Mümkün!

Telefonunuzda hiç yanlışlıkla sildiğiniz bir dosyayı geri getirmek istediğiniz oldu mu? Yazımızın devamında Android’de silinen dosyaları geri getirmenin en kolay yolunu açıklıyoruz.

Sabit diskinizden sildiğiniz bir dosyayı geri getirmek teorik olarak mümkün bir işlemdir. Bu konuda bilgisayarlar için geliştirilmiş onlarca başarılı alternatif mevcut. Peki, bu iş cep telefonunuzda yapabilmek ister miydiniz? Android ile bu konu mümkün olabilir.

Android işletim sistemine sahip telefonunuzun hafıza kartından sildiğiniz bir dosyayı birkaç kolay tıklama ile geri getirebildiğini iddia eden son derece başarılı bir yazılım bulunuyor. Henüz beta aşamasında olan, en güzeliyse ücretsiz olarak sunulan Undelete Beta isimli mobil uygulama, Android’in tanınmış geliştiricilerinden birinin eseri.


<img loading="lazy" class="alignnone wp-image-2796 size-full" src="https://www.scroll.com.tr/wp-content/uploads/2011/11/android_undelete_beta_haber1.jpg" alt="" width="500" height="417" srcset="https://www.scroll.com.tr/wp-content/uploads/2011/11/android_undelete_beta_haber1.jpg 500w, https://www.scroll.com.tr/wp-content/uploads/2011/11/android_undelete_beta_haber1-300x250.jpg 300w" sizes="(max-width: 500px) 100vw, 500px" />,

Programı ilk açtığınızda, telefonunuzdaki bellek kartı hızlı bir şekilde taranıyor. Silinmiş tüm öğeler tespit edilerek, boyutları, dizinleri ve isimleri ile birlikte karşınıza getirilmeye çalışılıyor. Dosyaları kategoriler halinde listeleyebilme özelliğine de sahip olan Undelete Beta, neredeyse %100 başarı oranı ile çalışıyor diyebiliriz.

Görevini yerine getirebilmesi için root izinlerine ihtiyaç duyulan Undelete Beta’yı burada yer alan Android Market sayfalarından ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

>> Uygulamayı başarılı buldunuz mu?

bottom of page