top of page
Yazarın fotoğrafıKaan KAYA

ANDROID TELEFONUNUZU DAKIKALAR İÇİNDE HIZLANDIRIN - ALDIĞINIZ GÜNE DÖNSÜN

Bugün sizlere yavaşlayan Android telefon, tablet gibi cihazlarınızı nasıl hızlandırabileceğinizi, artık dosyaları nasıl sileceğinizi ve en önemlisi sizden habersiz çalışan ve sistemi yoran , bataryanızı daha çabuk bitiren uygulamaları silmeyi göstereceğim. Öncelikle kullanacağımız uygulama DroidKit uygulaması olacak. Bir çok modülü olan bu uygulama android kullanıcıları için bulunmaz nimettir. Uygulamanın web sitesine giderek uygulamayı indirmeye başlıyoruz.

İndirdiğimiz uygulamayı artık yüklemeye geçebiliriz. İsterseniz dili ve yükleme yerini değiştirebilirsiniz.

Yüklediğimiz uygulamayı çalıştırabiliriz. Artık işlemlere geçiyoruz. Uygulamanın bir sürü modülü var biz bugün Sistem Temizliği modülünü kullanacağız. Bu modüle tıklıyoruz.


Sistem temizliği ekranı gelecek bu ekranda başla diyerek işlemleri başlatıyoruz.

Şimdi cihazımızı bilgisayara bağlama zamanı geldi. Data aktarımına izin veren bir kablo ile telefon yada tabletiniz bilgisayara bağlayacaksınız.

Bu aşamada telefon veya tabletimizin marka ve modeline göre cihazın geliştirici seçeneklerini aktif ederek Usb Hata Ayıklamayı aktif etmemiz gerekiyor.

Bu aktivasyonu yapmak için uygulamadan marka ve modeli seçiyoruz. Bize gerekli rehberi gösteriyor. Bu rehbere göre telefonun ayarlar kısmında hakkında bölümüne giriyoruz ve derleme numarasın arka arkaya basıyoruz. Geliştirici seçenekleri aktif olacak ve buradan usb hata ayıklama seçeneğini aktif ediyoruz.

Bu aşamada telefon şarj modunda olacak bunu dosya aktarım moduna almamız gerekiyor. Bu işlem için bildirim panelini indirerek bağlantı modunu mtp olarak değiştiriyoruz.

Artık uygulama telefonu algıladı ve temizlik ekranına geçebiliriz. Burada telefon veya tablet modelimiz depolama kapasitesi gibi bilgiler görünecek ve başla diyerek işlemlere başlayacağız.

Artık tarama işlemi başladı burada sadece tarama işleminin bitmesini bekleyeceğiz. Önbellek dosyalarından tutun büyük boyutlu dosyalara kadar tüm tarama işlemini yapıyor. Siz sadece telefondan izin veriyorsunuz.

Tarama işlemi bittiğinde yapmamız gereken tek şey silinmesini istediğimiz dosyaları seçmek. Tüm dosyaların boyutları ve ön izleme resimleri görünüyor bunlara göre hangileri silinmesi gerekiyor bunları seçiyoruz.

Gerekli seçimleri yaptıktan sonra temizlik işlemini sağ alt kısımdan başlatıyoruz.

Burada sadece temizliğin bitmesini bekliyoruz. Temizlik işlemi dosya boyutlarına göre uzun sürebilir endişe etmeden bitmesini bekleyin.

Sitem temizliği bitti tamam diyerek telefon veya tableti bilgisayardan çıkarabiliriz. Artık cihazınızı kullanabilirsiniz. Ne kadar hızlandığına şaşıracaksınız.

Commentaires


bottom of page